Taulukon valinnassa on kolme vaihetta: valitse taulukko, valitse muuttujat, näytä taulukko. Olet nyt vaiheessa Valitse muuttujat

5.08 Yritysten saamat osingot sekä nettovarallisuus verotuksessa yrityksen iän mukaan

Valitse muuttujat

14.1.2025
13.1.2025
Verohallinto
evt_osingot_507
Now you have come to the page, Choose variable. This page give you the oportunity to select which variables and values you want to display in your result of the table. A variable is a property of a statistical unit. The page is divided into several boxes, one for each variable, where you can select values by click to highlight one or more values. It always starts with the statistics variable which is the main value counted in the table.
Valitse valintalaatikoista haluamasi tiedot. Paina lopuksi painiketta ”Näytä taulukko”. Käyttöohje.
Pakollinen

Valittu 0 Yhteensä 10

Pakollinen
Hakukenttä, josta voit etsiä tiettyjä muuttujan arvoja valintalistasta. Esimerkkejä arvoista, joita voit etsiä: 9. YHTEISÖJEN SAAMAT OSINGOT JA OSUUSKUNTIEN YLIJÄÄMÄT YHTEENSÄ , 9.1 100% verovapaat osingot ja ylijäämät , 9.1.1 Suomesta saadut ,

Valittu 0 Yhteensä 80

Pakollinen
Hakukenttä, josta voit etsiä tiettyjä muuttujan arvoja valintalistasta. Esimerkkejä arvoista, joita voit etsiä: 2014 , 2015 , 2016 ,

Valittu 0 Yhteensä 10

Pakollinen
Hakukenttä, josta voit etsiä tiettyjä muuttujan arvoja valintalistasta. Esimerkkejä arvoista, joita voit etsiä: Yhteensä , Alle 1 vuosi , 1 vuotta ,

Valittu 0 Yhteensä 17

Valittuja taulukkosoluja:0
(enimmäisraja on 1 000 000)

Selailunäkymä on rajoitettu 2 000 riviin ja 300 sarakkeeseen

Valittujen solujen määrä ylittää enimmäismäärän 1 000 000
Näkymään on koottu yhteisöjen ja henkilöasiakkaiden osinkotiedot verovuodesta 2014 alkaen. Verovuodesta 2018 alkaen näkymä sisältää tietoa myös yhtymien ja yrittäjien saamista osingoista ja ylijäämistä. Aineiston rajaus:
- Aineistossa ovat mukana sekä yleisesti verovelvollisten että sellaisten rajoitetusti verovelvollisten asiakkaiden saamat osingot, joilla on VML-vaatimus. Tilasto ei siis sisällä lähdeveron alaisia osinkoja.
Tarkennukset tilaston eriin:
- Erä 3.3: Suuri osa peitellyistä osingoista käy ilmi verotarkastuksissa. Tilastolla esitettävät luvut peitellyn osingon suuruudesta sisältävät ainoastaan säännönmukaisen verotuksen tiedot peitellyistä osingoista eli verotarkastuksissa ilmenneet peitellyt osingot eivät sisälly tilastolukuihin.
- Erä 9. Yhteisöjen saamat osingot ja osuuskuntien ylijäämät yhteensä: Yhteisöjen saamat osingot sisältävät myös yhteisöjen saamat ylijäämät, koska tietoja saaduista osingoista ja ylijäämistä ei yhteisöjen kohdalla pystytä erottelemaan toisistaan. Tilastotietoa yhteisöjen osingoista on saatavilla verovuodesta 2017 alkaen ja se perustuu asiakkaiden ilmoituksiin.
Aineistossa käytetyt luokittelijat: Aineisto on haettavissa luokiteltuna eri luokittelumuuttujien perusteella: - Liikevaihto
Liikevaihto on verotuksen tietojen pohjalta laskettavissa vain osalle yrityksistä. Liikevaihto on laskettu pääverolomaketietojen 6B, 6U ja 6C, 5, 6A, 2 ja 2Y pohjalta esimerkiksi osakeyhtiöille, ulkomaisille yhteisöille, yhdistyksille ja säätiöille sekä yhtymille ja elinkeinon- ja maatalouden harjoittajille. Yhdistysten ja säätiöiden kohdalla liikevaihdoksi on huomioitu verovuosina 2017-2022 tavaroiden ja palveluiden myynnin kirjanpidon mukainen euromäärä lomakkeelta 6C ja verovuodesta 2023 alkaen verovapaat ja elinkeinotoiminnan veronalaiset varsinaisen toiminnan tuotot lomakkeelta 6C.
- Oikeudellinen muoto - Yritysmuoto
Yritysmuotoluokittelu perustuu oikeudellisiin muotoihin ja Verohallinnon rekisteritietoihin.
- Toimiala
Toimialaluokitus kolminumerotasolla (3), käytössä Tilastokeskuksen toimialaluokitus.
- Yrityksen koko
Luokittelu perustuu Tilastokeskuksen EU-direktiivien mukaiseen yrityskokoluokitteluun:
Mikroyritykseksi katsotaan yritys, jossa henkilöstöä on alle 10 henkilöä.
Pienyrityksessä henkilöstöä on vähintään kymmenen mutta alle 50 henkeä.
Keskisuuressa yrityksessä työskentelee vähintään 50 mutta alle 250 henkilöä.
Suuryrityksiksi lasketaan yritykset, joissa henkilöstä on vähintään 250 henkilöä.
- Kotikunta
Kotikuntaluokittelija kertoo verovelvollisen kotikunnan verovuonna (kts. Kotikunnan merkitys verotuksessa ). Kuntaliitosten tapauksessa muutosprosentit on laskettu suhteessa liittyneiden kuntien yhteen summattuihin edellisen verotusvuoden arvoihin.
- Yrityksen ikä
Yrityksen ikä -tieto perustuu Tilastokeskuksen ylläpitämään tietoon yrityksen hallinnollisesta alkupäivämäärästä. Hallinnollinen alkupäivämäärä perustuu eri rekisteröintipäivämääriin, joista hallinnolliseksi alkupäivämääräksi valitaan vanhin. Tässä huomioitavia rekisteröintipäivämääriä ovat mm. totaalisen toimintakauden alkupäivämäärä, säännöllisenä työnantajana toimimisen alkupäivämäärä, ennakkoperintärekisterikauden alkupäivämäärä sekä liiketoiminnasta arvonlisäverovelvollisuuden alkamispäivämäärä.
Totaalisella toimintakaudella tarkoitetaan yrityksen elinkaarta sen perustamisesta lakkaamiseen saakka.
- Omistajatyyppi
Omistajuudesta kertova luokittelija perustuu yritysten oikeudellisiin muotoihin (konserneihin kuulumattomat yritykset) sekä konsernien tyyppiin tai emoyhtiön muotoon (konserneihin kuuluvat tytäryhtiöt). Esimerkiksi kuntakonsernien tytäryhtiöt luokitellaan kuntaomisteisiksi.
- Verotettava tulo
Verotettava tulo sisältää yhtymien ja yrittäjien osalta tiedon jaettavasta tulosta. Osakastasolla verotettava tulo voi erota yhtymästä jaettavasta tulosta, koska osakastason oikaisuja ja yrittäjävähennystä ei ole huomioitu jaettavassa tulossa. Verotettava tulo ei sisällä metsätalouden puhdasta pääomatuloa.
- Tulonsaajaryhmä
Tulonsaajaryhmiin luokittelu tapahtuu alla olevassa järjestyksessä:
1. Kuolinpesä: Tähän ryhmään kuuluvat kaikki verotuksessa kuolinpesäksi määritellyt asiakkaat.
2. Rajoitetusti verovelvollinen: Rajoitetusti verovelvolliset asiakkaat.
3. Alaikäinen: Henkilön ikä on verovuoden alkaessa ollut 17 tai vähemmän.
_______________________________________________________________________________
4. Jäljelle jääneiden asiakkaiden ryhmä muodostuu tulojen laadun ja määrän tutkimisen perusteella seuraavasti:
a) Palkansaaja: Palkkatuloja verovuoden aikana ovat vähintään 10 000 euroa ja sen osuus on yli 50% veronalaisista kokonaistuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot).
b) Eläkeläinen: Eläketulon määrä verovuoden aikana on vähintään 1 000 euroa ja eläketulon osuus vähintään 50% veronalaisista kokonaistuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot).
c) Työtön: Työttömyysetuudet verovuoden aikana ovat vähintään 1 000 euroa ja työttömyysetuuksien osuus vähintään 50% veronalaisista kokonaistuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot).
d) Maatalouden harjoittaja: Maatalouden tulo + elinkeinotoiminnan tulo verovuoden aikana on vähintään 10 000 euroa sekä yli 50% veronalaisista tuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot). Lisäksi maatalouden tulo on suurempi kuin elinkeinotoiminnan tulo.
e) Elinkeinonharjoittaja: Maatalouden tulo + elinkeinotoiminnan tulo verovuoden aikana on vähintään 10 000 euroa sekä yli 50% veronalaisista tuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot). Lisäksi elinkeinotoiminnan tulo on suurempi kuin maatalouden tulo.
f) Maatalousyhtymän vastuunalainen tai äänetön yhtiömies: Osakkaan maatalousyhtymän tuottotulot verovuoden aikana ovat yhteensä 10 000 euroa ja ne ovat vähintään 50% veronalaisista kokonaistuloista.
g) Elinkeinoyhtymän vastuunalainen tai äänetön yhtiömies: Osakkaan elinkeinoyhtymän tuottotulot verovuoden aikana ovat yhteensä 10 000 euroa ja ne ovat vähintään 50% veronalaisista kokonaistuloista.
h) Pääomatulon saaja: Veronalaiset pääomatulot verovuoden aikana ovat vähintään 10 000 euroa ja niiden osuus veronalaisista kokonaistuloista (ansiotulot + veronalaiset pääomatulot) on vähintään 50%.
i) Jos asiakkaalla ei täyty yksikään yllä oleva ehto mutta hänen veronalaiset kokonaistulot verovuoden aikana ovat yli 10 000 euroa, sijoitetaan hänet ryhmään, jonka tuloja hänellä on eniten.
_______________________________________________________________________________
5. Muut: Mikäli asiakkaan veronalaiset tulot ovat alle 10 000 euroa eikä hän sijoitu mihinkään yllä olevista luokista, sijoitetaan hänet ryhmään Muut.
- Osingon suuruus - Ylijäämän suuruus Tilastolla käytettävät peittosäännöt: Kaikki alle 3 yrityksen ja alle 5 henkilön ryhmien tiedot on peitetty. Lisäksi toissijaisena peittona yleensä peitetään toiseksi pienin ryhmä vaikka siihen kuuluisi yli 3 yritystä tai yli 5 henkilöä. Peittosääntöohjelma minimoi peitettyjen solujen määrän ja tästä syystä joissakin tilanteissa on voitu peittää joku muu kuin toiseksi pienin solu. Luokittelijoiden Tuntematon-luokkia ei ole peitetty, eikä niiden perusteella tehdä toissijaisia peittoja. Yhteystiedot:
verotilastot@vero.fi